Avui a Ambient Servei venim a parlar-vos d’un insecte molt peculiar i que ha estat estudiant durant anys per la seva complexitat, parlem de la Forficula aetolica o com la coneixem comunament, “tisoreta”.

Aquest estrany insecte és reconegut per les seves grans pinces a la part posterior del seu cos. Ha estat estudiat des dels anys 90 i estudis recents publicats pel Zoological Journal of the Linnean Society, han confirmat que es tracta d’una espècie formada d’un complex d’almenys quatre espècies diferents.

La “Tisoreta comuna” és nativa de la regió occidental Paleártica, estenent-se des de la Península Ibèrica fins a Rússia i han estat introduïdes de manera artificial a zones concretes d’Amèrica i Austràlia on s’utilitzen per al control de plagues.

Omnivors i nocturns

Són insectes omnívors i nocturns, per la qual cosa busquen el menjar durant la nit, i per aquest motiu és difícil arribar a veure-les.

Al nostre país existeixen almenys 5 espècies de tisoretes, que es diferencien per la grandària, però de mitjana mesuren 1/4 de polzada.

Alguns d’aquests insectes poden alliberar un líquid l’olor del qual resulta bastant desagradable tant per als insectes com per a l’ésser humà. Aquest líquid l’empren per a defensar-se d’amenaces.

Les tisoretes també són capaces de resultar un “problema” en els nostres jardins, ja que fàcilment poden crear-se plagues, considerades a més, de les que piquen! Ja que si poden, ho faran!

Durant la primavera les femelles s’encarrega d’anar col·locant ous en els caus perquè facin eclosió al més aviat possible.

Així doncs, si detecteu aquest tipus d’insectes dins de casa és important que intenteu identificar si es tracta d’un exemplar aïllat o per contra existeix una plaga, ja que per regla general en tractar-se d’un insecte “de grup” és difícil trobar-ne un de sol.

A Ambient Servei estem a la vostra disposició per a qualsevol requeriment referent a les tisoretes o altres insectes.