Rosegadors

Disposem de les novetats en sistemes d’atrapament i de control per als rosegadors

Demana pressupost

Eliminar plaga rosegadors

En Ambient Servei, una de les nostres actuacions més habituals és el control de plagues de rosegadors, les quals les eliminem amb les tècniques i la tecnologia més avançada i els professionals millor qualificats. Eliminar plaga rates ara és més fàcil amb la nostra empresa. Eliminar plaga rates : Un dels problemes més usuals en cases, així com en empreses, és el comptar amb una plaga de rosegadors al seu edifici. Una cosa molt perillós, ja que aquests animals poden portar amb si malalties contagioses que poden alterar greument la salut d'aquelles persones que estiguin a prop. A més, els rosegadors no només són perjudicials per a la salut, sinó que també poden danyar mobiliari i tecnologia, ja sigui mossegant cables, mobles, etc. Així, si en la teva empresa o edifici comptes amb una plaga de rosegadors, no dubtis a posar-te en contacte amb Ambient Servei per eliminar plaga rates . Els rosegadors són el tipus de plaga que provoca més danys econòmics, estructurals i d'instal·lacions, com maquinària, i directament afecta les matèries primeres i productes, de manera que si tens dubtes i creus que comptes amb rosegadors a la teva empresa, realitza un control de plagues amb nosaltres per posteriorment eliminar plaga rates .

Eliminar plaga rosegadors

Entre els diferents tipus de rosegadors, distingim Rat Comú, Rata Negra i Ratolí domèstic. Hi ha moltes varietats de rosegador, i cadascuna, amb les seves característiques. Per això, cal que si tens sospites de comptar amb una plaga de rosegadors a la teva empresa, facis un control de plaga immediatament per evitar que el problema s'estengui. Eliminar plaga rates és senzill gràcies als nostres professionals, de màxima eficàcia. De quin tipus de rata estem parlant és una cosa que haurem de definir en realitzar el control. Podem parlar del Rat gris (Rattus norvegicus), que té el seu origen a l'Àsia Central i que compta amb una longitud d'uns 25 cm i un pes d'uns 500 grams. La pitjor part és que el nombre de gestacions per any és d'entre unes 3 i unes 6, de manera que com més tardes a cridar, més rates tindràs. A més, està també el ratolí, i té el problema dels excrements com un dels seus principals inconvenients. A més, es multipliquen amb més facilitat, ja que la seva gestació és de 6 a 10 ratolins a l'any. Si tens aquest tipus de ratolí en un edifici, no dubtis a eliminar plaga rates al costat de Ambient Servei.

Eliminar plaga rosegadors

Per eliminar plaga rates cal adoptar sempre mesures preventives o corregir alguns procediments per evitar que aquests animals accedeixin a l'interior de l'oficina, lloc de treball, espais comuns o edifici. D'aquesta manera, caldrà realitzar un treball de tapar amb tanques metàl·liques finestres, soterranis i tot tipus d'entrades possibles, així com qualsevol forat que pugui haver-hi. A més, caldrà netejar els solars localitzats als voltants de l'edifici per evitar que la plaga augmenti.

Rosegadors i tractaments

Rosegadors

Els rosegadors són el tipus de plaga que provoca més danys econòmics, estructurals i d’instal·lacions, com maquinària, i directament afecta a les matèries primeres i productes.

Què són?

Entre els diferents tipus de rosegadors, distingim la Rata Comú, Rata Negra i Ratolí domèstic.

  • Biologia Rata gris (Rattus norvegicus), origen i distribució de la plaga: Originària d’Àsia Central. Longitud de fins a 25 cm (cap + cos). Poden sobrepassar els 500 gr. Excrements de 2 cm en forma de càpsula. Maduresa sexual als 3-5 mesos. Període de gestació: 22 dies. Nº gestacions/any: 3-6. Nº cries/part: 7-12. Vida mitja: 9 mesos (captivitat 3 anys). Passen per orificis de 2,5 cm. Omnívores. Presenten hàbits excavadors i la trobem sempre lligada a la presència d’aigua.
  • Biologia Rata negra (Rattus rattus), origen i distribució de la plaga: Originària d’Egipte. Longitut de fins a 22 cm (cap + cos). Pes de 300 gr. Excrements de 1,5 cm, llargs i fusiformes. Maduresa sexual als 3-5 mesos. Període de gestació: 22 dies. Nº gestacions/any: 3-6. Nº cries/part: 5-8. Vida mitja: 9 mesos (captivitat 2-3 anys). No la trobem a subsòl. De costums arborícoles, trepadora, molt rarament la trobem a clavegueram perquè ha estat desplaçada per la rata gris. Omnívores però prefereixen fruites, verdures i grans.
  • Biologia Ratolí (Mus musculus), origen i distribució de la plaga: Originari de les estepes d’Àsia central. Actualment distribuït per tot el món. Dels rosegadors plaga és qui provoca més danys econòmics. Mida: Fins a 11 cm. Pes: 15-29 g. Excrements de 6 mm acabats en punta. Maduresa sexual als 2 mesos. Període de gestació: 20 dies. Nº gestacions/any: 6-10. Nº cries/part: 4-9. Vida mitja: 9-12 mesos, (captivitat 2 anys).Passen per orificis de 6 mm. Habiten jardins i boscos però prefereixen la vivenda humana. Omnívors i adaptats als recursos existents.
Mètodes de control

És prioritari fer una bona inspecció de l’àrea a controlar i del seu entorn, per tal de trobar indicis com ara els excrements, sendes, materials rosegats, petjades…

Cal adoptar sempre mesures preventives i/o correctives per tal d’impedir l’accés a interiors mitjançant la col·locació de malles metàl·liques a finestres, soterranis i plantes baixes, tapar forats, orificis, fissures de les parets, col·locar rivets a les portes, comprovar que els vàters tenen sifó, que els desaigües dels patis tinguin tapa. Mantenir els solars públics nets i desbrossats de males herbes, limitar l’accés als recursos concentrant els aliments en pocs llocs i envasos tancats.

Comptem amb mètodes mecànics, com ara trampes de ressort, gàbies o altres sistemes d’atrapament, molt útils en els llocs on es pot posar producte rodenticida. També es comptem amb mètodes químics, utilitzant diferents productes rodenticides, seguint la normativa vigent.

Informació sobre les plagues de rosegadors

R

Tinc una plaga de rosegadors, què puc fer?

El més important és saber l’abast de la plaga i realitzar un diagnòstic que ens permeti saber quin és el tractament més adequat. És millor utilitzar, sempre que es pugui, sistemes de lluita mecànica (esquers, rateres), física (fred, electricitat o ultrasons), biològica i si cal aplicar productes rodenticides segons la normativa vigent.

R

Per què és important el control d'una plaga?

Tot i que no hàgim detectat presència de rosegadors, és molt important fer prevenció per tal d’evitar l’aparició de la plaga. Cal aplicar mesures correctores necessàries, i en el moment que detectem la seva presència, adoptar les mesures correctives necessàries utilitzant tots els sistemes que tenim al nostre abast i que els podem oferir.

R

Importància en la salut pública

Des del punt de vista de la salut pública, constitueixen un factor de risc per les malalties que transmeten a l’ésser humà, ja sigui directament o a través dels paràsits dels que són portadors.

Àrees i serveis

Plagues i serveis

Insectes

Com paneroles, formigues, xinxes, puces, mosquits i altres, mitjançant tècniques i productes no agressius.

Rosegadors

Control de rosegadors com rates, ratolins, talps amb aplicació de mètodes preventius i elaboració del programa de seguiment i control.

Protecció de la fusta

Control de tèrmits, corcs, fongs de la fusta  i altres patologies mitjançant innovadores tècniques de control d'última generació.

Legionel·la

Control, prevenció i tractament de la legionel·la en diferents tipus de circuits i instal·lacions d'aigua.

Covid-19

Desinfecció de superfícies i espais susceptibles d'infecció amb coronavirus.

Altres serveis i plagues

Control de coloms, Processionària del Pi, Morrut de la palmera i altres serveis fitosanitaris i de prevenció higiènica.

Contacta amb nosaltres

Protecció de dades