Resistència als insecticides

 

Ja sabeu que a ambient servei som especialistes en el control de plagues, portem anys al costat dels nostres clients, tant pel que fa a el control com la prevenció.

 

Tot i això, tenim clar que una mala gestió de la plaga pot crear resistència a la mateixa, una preocupació important tant per qui la pateix, com per als especialistes del sector, ja que això es pot convertir en una trava més a l’hora d’acabar amb ella.

 

Per aquest motiu avui hem vingut a parlar-vos principals factors que incideixen en la selecció i prevalença de resistència en insectes.

 

Aquest factor podrien resumir-se en 4 punts:

 

  1. L’ús repetit de la mateixa manera d’acció insecticida. Els insectes són capaços d’adquirir amb el temps certa resistència quan s’utilitza de manera ineficaç un tipus d’insecticida.

 

  1. Alta taxa reproductiva de la plaga: insectes que es reprodueixen més ràpid generen major nombre de generacions per any. Això els atorga major probabilitat que evolucionin mutants resistents.

 

  1. No tallar el cicle de la plaga: No trencar el cicle de vida de les plagues, afavoreix l’acumulació d’individus resistents.

 

  1. Gran quantitat de larves en estadis avançats: A l’hora d’acabar amb les larves s’aplica proteïnes Bt, que actua més eficientment en els primers estadis larvals; pel que a major grandària de larva menor és el control.

 

Tots aquests factors són clau a l’hora d’exterminar una plaga, i és imprescindible contractar un equip professional per a la seva correcta actuació, ja que en cas contrari i com ja hem especificat, es pot agreujar el problema.

 

A Ambient Servei comptem amb el millor equip professional, i mitjançant un correcte diagnòstic, som capaços d’eliminar la plaga d’arrel, evitant la seva posterior proliferació i resistència.

 

Com sempre, estem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o requeriment.