Avui a Ambient Servei us venim a parlar de l’ Halyomorpha halys o comunament nomenat xinxa pudent marró.

 

Aquest petit insecte va veure’s per primera vegada l’any 2016 al Campus de la universitat de Girona, des d’aleshores s’ha estès per 35 municipis del territori català (Tarragona, Barcelona i Girona).

 

Tot i que actualment s’ha trobat a ambients urbans, els xinx pudent és polífag per la qual cosa pot arribar a afectar a nombrosos cultius catalans, produint pèrdues econòmiques importants en cultius fruiters (préssec, pera, poma, avellana), hortícoles (pebrot, tomàquet), cultius extensius (blat de moro, soia) i en cultius ornamentals (molts gèneres).

 

Aquest insecte prové de la Xina, el Japó, Taiwan i la península de Corea, i encara que sembli curiós, està colonitzant gairebé tot el continent europeu degut a que els hi encanta amagar-se als motors de cotxes i camions, per la qual cosa aconsegueixen arribar a indrets llunyans amb molta facilitat.

 

Per aquest motiu la prevenció sobre la reproducció d’aquest insecte és tan important, ja que es tracta d’una amenaça directa cap a la nostra economia i sistema agroalimentari.

 

Així doncs des d’Ambient Servei posem a la vostra disposició el nostre servei de detecció i control, per la qual cosa si detecteu algun focus de Halyomorpha halys, podeu contactar amb nosaltres i els nostres professionals us ajudaran encantats!