Avui a Ambient Servei venim a parlar-vos d’una notícia que segur que deixarà impactats a molts, sobretot als qui tenen por de les aranyes!

 

I és que fa unes setmanes, un turista britànic va ser notícia després de ser picat per un exemplar d’aranya reclusa o violinista. Si voleu saber més sobre aquest petit artròpode, estigueu atents/es!

 

L’aranya reclusa o violinista, deu el seu nom a què es tracta d’una espècie fotofòbica i el seu cap té forma de violí. A diferència de la majoria d’aranyes que tenen 8 ulls, la reclusa en té només 6, i tot i la seva reduïda mida, es considera una de les aranyes amb importància mèdica del país.

 

Aquesta espècie autòctona de la conca mediterrània ha trobat a les Illes Balears, un entorn idíl·lic per reproduir-se i ha estat precisament a aquesta localització on van ocórrer la desgracia.

 

Un d’aquests exemplars va picar a un turista de 19 anys, que va haver de ser intervingut i al qual van amputar-li dos dits de la mà a causa d’una complicació.

 

En la majoria dels casos la picada d’aquesta aranya produeix quadres lleus, però en aquest cas el seu verí va necrosar-li les extremitats, deixant com a única opció l’amputació.

 

Pel descans de tots, les probabilitats d’un desenllaç d’aquesta envergadura són d’1 entre 100, així que podem estar relativament tranquils/es!

 

Tot i això des d’Ambient Servei us recomanem que en cas de visualitzar-ne alguna, eviteu el contacte i òbviament, si rebeu alguna picada, és importantíssim acudir al metge perquè ens faciliti el tractament adequat.

 

Esperem que el blog d’avui us hagi servit per conèixer una mica més aquesta espècie! Us recordem que des d’Ambient Servei estem a la vostra disposició per a resoldre-us qualsevol dubte en referència a l’aranya reclosa o qualsevol altre insecte!