Malgrat la nostra obstinació per controlar la pandèmia, sembla ser com diuen, que les desgràcies mai vénen soles. I mentre la societat lluita per a erradicar la Covid-19 apareix un nou front que amenaça la salut publica, el virus del Nil o virus Occidental.

La veritat és que aquest virus està entre nosaltres des de 1962, data en la qual es data el primer descobriment del cep, a la regió de Camarga, França.

El problema està en el fet que el canvi climàtic, acompanyat de la pujada de les temperatures, ha propiciat que els mosquits proliferin de manera substancial al nostre país.

El virus del Nil afecta a ocells i cavalls. El mosquit de la família Culex perexiguus i el Culex pipiens, pica a l’animal infectat del virus, i aquest el transmet a l’ésser humà al picar a l’individu.

Encara que la majoria de persones infectades pel virus, passen la malaltia de manera asimptomàtica, hi ha un percentatge de la població que pot presentar afecció greus que poden portar-los fins i tot a la mort.

• Els símptomes de malaltia neurològica poden causar mal de cap, febre alta, rigidesa en el coll, desorientació, tremolors, convulsions o paràlisis.
• La malaltia greu pot ocórrer en persones de qualsevol edat. No obstant això, les persones majors de 60 anys corren el major risc d’emmalaltir-se greument. Les persones amb unes certes afeccions, com a càncer, diabetis, hipertensió, malaltia renal i les persones que han rebut trasplantaments d’òrgans, també corren major risc d’emmalaltir-se greument.
• Recuperar-se de la malaltia greu pot portar diverses setmanes o mesos. Alguns dels efectes neurològics poden ser permanents.
• Prop del 10% de les persones que presentin infecció neurològica a causa del virus del Nil Occidental moriran.

A Ambient Servei, tenim clar que el millor remei per a evitar aquesta malaltia és la prevenció, evitant que proliferin els mosquits, per tant eviteu les acumulacions d’aigua estancada a casa, i utilitzeu repel·lents.

En cas de plaga de mosquits, no dubtis a contactar amb nosaltres, estarem encantats d’ajudar-vos a erradicar-la i garantir així la vostra seguretat.