Si us parlem de la ceratitis capitata segurament molts de vosaltres no sabreu de que parlem! Hi ha gent que l’anomena mosca del mediterrani, però el nom més comú és el de mosca de la fruita.

Què és la mosca de la fruita?

Avui a Ambient Servei venim a parlar-vos d’ella i perquè a l’estiu es pot convertir en un autèntic mal son per a moltes cases…

 

Per començar, comentar-vos que hi ha més de 160.000 espècies de mosques (conegudes) en tot el món, d’entre les que trobem la nostra protagonista ceratitis capitata.

 

Durant les estacions fredes les mosques es mantenen en un estat letàrgic que les permet sobreviure a les baixes temperatures. En arribar la primavera aquestes desperten i comença la seva reproducció, per la qual cosa en arribar a l’estiu ja comptem amb milions de mosques!

Tenen 5,6 bilions de descendents l’any

Cal remarcar que una sola mosca és capaç de pondre més de 120 ous en una posta i es calcula que aquests insectes tenen 5,6 bilions de descendents l’any, i que podem fer per evitar-les?

 

Òbviament des d’Ambient Servei comptem amb un servei especialitzat capaç d’acabar amb qualsevol plaga, però hi ha un punt imprescindible a tenir en compte i que volem compartir amb vosaltres per mirar de prevenir el problema abans que sigui tard, la neteja!

Neteja i ventila

Doncs sí, la neteja i la ventilació té molt a veure amb la majoria de plagues. I no ens referim a la neteja rutinària de cada diumenge a la tarda, si no a mantindre una higiene diària i estricta.

 

A les mosques de la fruita els hi encanta el menjar, sobretot si fa uns dies que està descomponent-se, per la qual cosa és imprescindible que evitem l’acumulació de brossa, en especial l’orgànica.

 

També és recomanable que deixem fruites i verdures a la nevera, per evitar la descomposició natural per la calor.

 

I si sou dels qui recicleu, intenteu no acumular botelles de vidre amb restes de vi i/o cervesa, que també els hi encanta!

 

Una cosa està clara, fem el que fem, a l’estiu les mosques vindran per a quedar-se, així que procureu tenir en compte aquests petits consells i si tot i això us trobeu amb una plaga, Ambient Servei seguirà al vostre costat per ajudar-vos en cas que ho necessiteu!