A Ambient Servei ens agrada mantenir-vos informats sobre tot el relacionat amb el nostre sector i per això avui us venim amb una novetat que, en cas d’establir-se de manera definitiva, canviaria radicalment l’ús de substàncies químiques per radicar plagues als cultius.

 

I és que científics espanyols estan desenvolupant pesticides amb material genètic, que en utilitzar-se afectaria els gens dels organismes nocius sense necessitat d’emprar productes químics que també son perjudicials per als humans i altres especies.

 

Aquesta necessitat ha sorgit del fet que molts dels pesticides que serveixen per acabar amb plagues invasores també acaben de manera col·lateral amb espècies pol·linitzadores, contaminen l’aire, rius i la terra, deixant inevitablement residus tòxics en els aliments.

 

Aquesta nova alternativa, que consistiria en produir pesticides amb ARN bicatenari, molècules que interfereixen en les funcions genètiques. Això a més de respectar el medi ambient també resultaria més econòmic a llarg termini.

 

Aquestes molècules de ARN són una alternativa natural i no química. De totes maneres, si aquesta proposta arriba finalment al mercat, quedarà en mans dels científics demostrar que és realment segur per al sistema.

 

A part d’això es genera un debat sobre si aquest tipus de molècules es podrien considerar transgènics, afirmació que posa en relleu la por que hi ha a la societat europea enfront de la biotecnologia agrària.

 

En tot cas, aquesta proposta es troba en un estat molt incipient i encara és aviat per fer valoracions, però a Ambient Servei estarem atents a qualsevol novetat i us informarem del més rellevant.