Des de l’arribada del Covid-19, la neteja i desinfecció estan sent un factor clau i fonamental per a frenar i erradicar la pandèmia. Un problema afegit a la tasca que realitzem empreses especialitzades com Ambient Servei, es troba en l’intrusisme i la mala informació de la ciutadania que, en vistes del problema i la desesperació de molts, s’estan aprofitant de manera perillosa i irresponsable de la situació.

Cal no oblidar que els productes biocides utilitzats per a desinfeccions d’aquesta mena, han de fer-se servir amb coneixement i precaució de personal correctament format i amb la corresponent inscripció al Registre Oficial de Serveis Biocides de les Comunitats Autònomes, ja que un mal ús no sols podria ser contraproduent, sinó que podria posar en risc tant la salut de les persones com el medi ambient.

Per això en Ambient Servei, volem informar-vos dels productes autoritzats actualment i el nostre posicionament sobre la base de la desinfecció amb ozó, d’aquesta forma pretenem traslladar informació d’interès i utilitat per a mirar de frenar així actuacions fraudulentes per part d’empreses no autoritzades i que la ciutadania sigui capaç de detectar aquestes actuacions i alertar a les autoritats corresponents.

En el següent enllaç trobareu els productes viricides autoritzats i registrats a Espanya, publicat pel Ministeri de Sanitat (Llistat de Virucidas autoritzats a Espanya per a ús ambiental (TP2), indústria alimentària (TP4) i higiene humana (PT1)).

En el que refereix a l’ozó, es troba en l’actualitat en revisió per l’Agència Europea de Productes Químics (TIRA) i dau al fet que es desconeixen encara les dosis exactes a aplicar per a aquesta mena de desinfecció i els efectes adversos que comporta el seu ús, La Societat Espanyola de Sanitat Ambiental desaconsella la seva utilització per a la desinfecció del Coronavirus.

En definitiva, sempre és important verificar el servei que s’està contractant i més en aquests moments de crisis en què molts es lucren amb el desconeixement i la bona fe de la ciutadania.

Des de Ambient Servei estem a la vostra disposició per a qualsevol requeriment o aclariment sobre aquest tema.