Avui a Ambient Servei venim a parlar-vos d’uns insectes tant petits com molests, els mosquits.

 

Una curiositat important a tenir en compte sobre aquest insecte, és que únicament són les femelles les que piquen a les persones, ja que necessiten les proteïnes de la sang per poder pondre ous, els mascles s’alimenten d’aigua i nèctar.

 

En èpoques d’estiu (coincidint amb l’augment de les temperatures) aquests petits insectes proliferen i fan la guitza. Globalment (per efectes del canvi climàtic), i a petita escala (microclimes) les temperatures suaus i les pluges afavoreixen que el cicle biològic del mosquit s’allargui i en conseqüència una major presència de mosquits adults al nostre entorn.

 

Així doncs, a causa d’aquests canvis de clima i a l’augment de les temperatures, tocarà conviure amb els mosquits més dels que ens agradaria.

 

És per aquest motiu que a Ambient servei volem portar-vos unes quantes curiositats sobre aquest petit insecte, estigueu atents i preneu nota!

 

  • Més d’un milió de persones mor anualment per picades de mosquits.
  • Un mosquit pot detectar la sang humana a més de 50 kilòmetres de distància.
  • El nombre de picades té relació diretca amb el número d’ous de les postes, com més piquen, més ous posen.
  • Alguns mosquits no saben volar i s’aprofiten de les corrents d’aire per desplaçar-se.
  • Són capaços de pondre 80 ous en cada posta.
  • Temperatures inferiors a 10 °C no afavoreixen al seu desenvolupament.

 

Fins aquí el blog d’avui, esperem que us hagi semblat interessant i com sempre des de Ambient Servei estem a la vostra disposició per a qualsevol requeriment que pugueu tenir referent a plagues i insectes.