La veritat és que començar una frase amb “Mosquit tigre, mosca negra i paneroles” no és el millor dels enunciats, però pel que sembla, aquest serà l’escenari del nostre estiu a 2020.

Les altes temperatures i les abundants pluges d’aquesta primavera, han contribuït al fet que aquestes espècies es trobin en un clima favorable per a la seva proliferació. Aquestes dades les recull l’Associació d’Empreses de Desinfecció i Control de Plagues de Catalunya (ADEPAP)

Si enguany s’ha requerit del servei incansable del nostre sector per a combatre la pandèmia, sembla ser que les plagues tampoc ens donaran treva, i que desgraciadament aquest serà l’estiu amb més plagues d’aquest tipus en els últims anys.

El canvi climàtic està tenint molt a veure en el desenvolupament de les plagues, de fet, ja portem mesos escoltant notícies similars, com la plaga de llagostes que va assotar Àfrica o l’arribada de la vespa asiàtica.

En el cas de la Llagosta que està arrasant amb els cultius de bona part d’Àfrica, és la pitjor registrada en els últims anys, i és considerada fins avui com la plaga migratòria més perillosa del món, que a mñes amenaça a altres països i que té a 13 milions de persones en risc de fam.

De fet, els experts no descarten que aquesta plaga pogués arribar a Espanya si les condicions meteorològiques i climàtiques són les apropiades. Desgraciadament quan això succeeix resulta molt complicat erradicar-la, ja que l’opció més eficaç consistiria en l’ús d’insecticides, que a tan gran escala resultarien perjudicials per a l’ésser humà i el medi ambient.

Des de Ambient Servei treballem diàriament contra les plagues que puguin afectar les llars, que com anunciàvem al principi, sembla que enguany estaran acompanyats de mosquits tigre, mosca negra i paneroles.

Així que una vegada més, ens posem a la vostra disposició!