Quan parlem de plagues a Ambient Servei, acostumem a parlar de les més comuns, com podrien ser les paneroles, puces o tèrmits, però hi ha un insecte molt molest, que segurament no ens ve al cap quan parlem de plaga y que segur que’l trobem a totes les cases… La mosca!

 

Existeixen més de 120.000 especies de mosca al món, i tot i que semblin inofensives, son capaces de transmetre malalties com la E.Colli, la Salmonel·la o fins i tot picar!

 

Tot i que pugui semblar que les mosques “poden controlar-se” la veritat es que la majoria d’espècies són capaces d’oclosionar els ous i desenvolupar-se fins a adults en només 7 dies, i això podria esdevenir en una plaga.

 

Com sempre alhora de tractar amb una plaga, el principal es fer un correcte diagnòstic de l’espècie, i així poder oferir un tractament adient i eficaç que acabi amb el problema.

 

Per aquest motiu a Ambient Servei venim a parlar-vos dels diferents tipus de mosca més comuns que podeu trobar a les vostres cases, per a que sigueu capaços d’identificar-les:

 

  • La mosca comuna o “mosca domèstica” (5 a 8 mm ). És l’espècie més coneguda i abundant en la majoria dels hàbitats, especialment en els ambients urbans i o domèstics.

  • La mosca comuna menor, és més petita que la mosca domèstica comuna, perquè només mesura 5-6 mm de longitud.

  • Les mosques de drenatge són mosques petites, a les que els hi agrada la humitat i viuen prop del desguàs de les cuines, tubs de drenatge, banys, composta i tancs sèptics així com interiors.

  • La mosca del vinagre o mosca de la fruita, rep el seu nom pel fet que s’alimenta de fruites en procés de fermentació com ara pomes, bananes, raïm, etc.

Esperem que us hagi sigut d’utilitat, i recordeu que a Ambient Servei estem a la vostra disposició per a qualsevol problema, consulta o requeriment.