Avui a Ambient Servei venim a parlar-vos d’un insecte que és tant petit com molest, parlem de la mosca negra.

El seu color negre és el que la bateja amb el nom de mosca negra i a diferència dels mosquits la mosca negra “no pica” sinó que mossega. La seva mandíbula en forma de serra provoca una ferida que juntament amb la saliva de la mosca, pot provocar reaccions al·lèrgiques importants.

Tot i que la podem trobar a altres comunitats, a Catalunya ja fa anys que se la considera plaga, i és que la mosca negra (Simuliidae) ha trobat al territori català el seu hàbitat ideal.

Es poden trobar en zones arbrades situades a prop de zones d’aigua. Les seves larves són aquàtiques i viuen fixades sobre pedres i vegetació (generalment algues) en llocs on l’aigua corri, estigui neta i ben oxigenada. Els seus hàbits són diürns, especialment a primera i última hora del dia.

Tot i els esforços per radicar la plaga, aquest insecte porta entre nosaltres des del 1997, us es documenta la primera picada a Tarragona, i des d’aleshores ha anat proliferant fins a la data.

Ja es poden veure a Saragossa, ribera de l’Ebre i rodalia, Comunitat de Madrid, València, Múrcia, Aragó i zones d’Andalusia.

Des d’Ambient Servei seguim al vostre costat per ajudar-vos a extingir aquesta o qualsevol plaga, no dubteu en contactar amb nosaltres si necessiteu que un deels nostres experts valori la vostra situació.