Segurament que en sentir el nom de Lepisma Saccharina pocs sabreu de quin insecte parlem…

Aquest petit insecte pot trobar-se fàcilment a les nostres llars. Mesura uns 12mm de llarg, i es caracteritza pel seu cos allargat i angulat i el seu color platejat, pel qual se li atribueix el nom “Peixet de plata”.

Avui a Ambient Servei us parlem d’aquest petit insecte que podem trobar a les nostres llars, us explicarem les seves principals característiques i quines zones de la casa poden ser el seu hàbitat ideal.

S’alimenten de gairebé tot el que troben

Aquests insectes s’alimenten de gairebé tota la matèria orgànica que es troben al seu abast, especialment de midó, sucre, restes de teixit (cotó) o la cel·lulosa del paper de vàter.

Busquen zones humides de la casa on no hi insereixi gaire llum, ja que no els hi agrada.
És per aquest motiu que és fàcil trobar-los al vàter, que compleix amb tots els requisits perquè trobin en aquest espai, tot el que necessiten.

Per a evitar-los, el primer que s’ha de fer és revisar que no tinguem cap mena de problema d’humitat a casa.

Per evitar-los realitza una neteja exhaustiva

A més de realitzar una neteja exhaustiva de la casa, per eliminar les restes de menjar, fils de roba, o restes de la nostra pell morta (de la qual també s’alimenten).

També és important sellejar esquerdes, o forats entre les rajoles, cantonades o marcs de la porta, per on acostumen a passar i on normalment posen els ous (al voltant de 100 en cada posta).

Amb tot això es pot reduir la quantitat de lepisma, però mai eliminar-la per complet, ja que sempre hi seran allí tot i que no els veieu.

El punt positiu a tot això és que tot i no poder acabar amb ells, aquests petits són inofensius, no produeixen picades i acostumen a fugir en veure’ns.

Si tot i això, necessiteu ajuda professional, a Ambient Servei estarem encantats d’ajudar-vos!