Què és la malaltia de Lyme?

El Lyme és una infecció bacteriana que es contreu per la picada d’una paparra infectada. Normalment en el seu inici la malaltia causa una granellada en la pell, febre, mal de cap i fatiga, però si no es tracta pot estendre’s a articulacions, cor i sistema nerviós de la persona.

Què causa la malaltia?

La malaltia és causada per un bacteri que es transmet als humans a través de la picada d’una paparra infectada. Les paparres poden adherir-se a qualsevol part del cos, però sovint s’allotgen en àrees difícils de veure com l’engonal, les axil·les o el cuir cabellut.

A qualsevol persona li pot picar una paparra, però els qui passen molt temps a l’aire lliure o tenen jardins tenen més possibilitats. La majoria de picades es produeixen en els mesos d’estiu quan estan més actives, però poden picar durant qualsevol mes que sigui calorós.

Com evitar-la?

Per a evitar les plagues de paràsits com a puces o paparres en les nostres llars és important iniciar amb una inspecció per a identificar on es troba.

Com a mesura preventiva en el cas de tenir animals, és important raspallar-los i pentinar-los fora de casa i sanejar periòdicament l’habitatge mantenint la gespa curta.

A Ambient Servei comptem amb sistemes mecànics que aspiren en profunditat la zona afectada, principalment catifes, moquetes o mobiliari i també usem mètodes químics amb productes biocides. En els exteriors s’ha d’acordonar l’àrea tractada i els animals afectats hauran de ser tractats al veterinari.

És molt important tenir aquest tipus de plagues controlades ja que aquests paràsits transmeten malalties als humans podent convertir-se en una infecció greu que afecti el nostre sistema nerviós.

Si creu que pot tenir una plaga d’algun paràsit no dubti a consultar-nos.