La notícia d’avui és de l’altra banda de l’oceà, concretament ubicada a Oxford, investigadors de la universitat han ideat un tipus d’arna que gràcies a una modificació genètica, tenen la propietat de transferir a la seva d’ascendència un llegat genètic que les fa addictes a la tetraciclina, un antibiòtic, que fa que en no ingerir-lo les larves morin en pocs dies.

Aquest avanç científic suposaria una millora substancial a l’hora de combatre a plagues que avui dia es troben descontrolades i que suposen un problema per a la societat.

En aquest cas parlem de l’arna Plutella xylostella, una de les pitjors plagues agrícoles del món. Les larves d’aquest insecte s’alimenten de cultius com el bròquil, el cabdell o la coliflor i causen cada any pèrdues d’uns 4.000 milions d’euros. El pitjor d’aquesta arna és que s’ha tornat resistent a la majoria dels insecticides.

Aquest tipus de modificació genètica en insectes no és quelcom aïllat, ja s’han fet experiments d’aquest tipus en insectes com per exemple els mosquits transmissors de malalties com el dengue, el zika y el chikungunya. La varietat Aedes aegypti
Transmissora de les dites malalties va ser modificada i gràcies a això es va demostrar que es podia reduir la incidència del denge fins a un 90%.

Per contra, organitzacions ecologistes s’oposen a aquesta mena d’experiments. Ja que consideren essencial poder demostrar per part dels propulsors d’aquestes modificacions genètiques que les larves mortes d’aquesta arna són inofensives per als animals o persones que les hi puguin menjar.

Fins aquí el blog d’avui, esperem que us hagi semblat interessant. Des d’Ambient Servei seguim treballant per ajudar-vos a combatre els problemes de plagues que us puguin sorgir, però no patiu, no ho farem variant la seva combinació genètica! Ho farem al millor equip i els més excel·lents professionals!