La trobada analitza les noves eines en creixement per a la prevenció del control de plagues

Professionals d’arreu del món i de diferents camps del coneixement científic i tecnològic han compartit experiències i coneixements al voltant de la prevenció i el control de plagues al Barcelona Pest Control Innovation Forum. Aquesta trobada, organitzada per l’Associació d’empreses de control de plagues de Catalunya, ADEPAP, s’ha celebrat els dos primers dies d’abril de 2019 a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i Salut de Catalunya i les Illes Balears. És el quart que organitza l’Associació, amb la col·laboració de diverses empreses del sector i altres organitzacions professionals.

La Sub-directora general de Seguretat Alimentària i Protecció del Departament de Salut, Carme Chacon, ha intervingut en la cloenda de la trobada, on ha ressaltat la referència que tant el Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP) com l’Agenda 2030 sobre els Objectius de desenvolupament sostenible fan sobre la problemàtica de les plagues i els vectors i la importància de la seva prevenció i control en el marc del control integrat de plagues.

El Barcelona Pest Innovation Forum ha subratllat la importància de les noves tecnologies, com l’ús de drons o de la realitat virtual i ampliada, en la realització de les inspeccions i diagnòstics que centren les actuacions de prevenció i control de plagues. En aquest sentit, la unió entre l’expertesa dels professionals del sector i la tecnologia, fa avançar en la trobada de solucions globals davant els reptes que cal afrontar actualment, com les limitacions en l’ús de determinats productes biocides i el canvi climàtic.

Un altre aspecte rellevant que s’ha ressaltat és el pas que s’està donant per canviar la visió del sector, fins ara entès com a empreses que realitzen tractaments plaguicides, per la d’empreses que ofereixen un servei de prevenció i control de plagues, per protegir la salut pública.